Marga Diks
Marga Diks ('t Goy, 1962) is een veelzijdig kunstenaar. Ze is schilder, maar maakt ook werk met materialen die ze vindt. Haar werk is vindingrijk, stoer, liefdevol en kleurrijk. Vaak is haar werk groter dan alleen de afmetingen; ze betrekt de ruimte waarin de kunst zich bevindt. In de expositie A-Sul zijn werken met diverse technieken te zien zoals olieverf, aquarel en houtobjecten.
Marga woont en werkt sinds 1995 in Portugal. Ze studeerde aan de H.K.U. in Utrecht en exposeerde eerder onder meer in Portugal en Nederland.



Bob Kovel
Speciaal voor KiKa heeft Bob Kovel een litho gemaakt. Een gelimiteerde oplage van 50 stuks, gesigneerd. 50 * 70 cm. Te koop voor € 75,-. 100% van de opbrengst gaat naar KiKa.
Daarnaast is ook een aantal nieuwe olieverf werken te zien. Alleen in het weekend 20 en 21 mei.
20 mei van 13:00 tot 17:00 en 21 mei van 14:00 tot 16:30
Reserveren van een print? Mail naar info@galeriehw.nl


Gert-Jan van der Stelt
Keramist Gert-Jan van der Stelt (Ridderkerk, 1959) weet als geen ander op harmonieuze wijze zijn inspiratiebronnen en technische vaardigheden te combineren. In vorm, kleur en textuur gaan geometrie en beweging hand in hand. De zachte natuurlijke kleuren en poederachtige textuur zorgen er voor dat zijn objecten toegankelijk, bijna aaibaar worden, ondanks de schijnbare “onaantastbaarheid” die gepaard kan gaan met de perfectie en gaafheid van de vorm.
In de achterliggende 20 jaar heeft hij zich ontwikkeld tot een technisch zeer begaafde keramist met een herkenbare stijl. Van der Stelt volgde zijn opleiding aan Academie Minerva te Groningen en exposeert in binnen- en buitenland.



Pascal Verzijl
Pascal Verzijl (Zeist, 1971) maakt nieuwe beelden van bestaand materiaal. Zowel digitaal als hard copy. Veel collagisten werken met heel veel "stukjes". Verzijl werkt eerder afgemeten. Het past altijd precies. Zijn werk is wat dat aangaat meer kijken dan maken. Het resultaat is vaak van verbluffende eenvoud en schoonheid. De Duitse kunstcriticus Dirk Naguschewski omschrijft het als volgt:
"Verzijl produces collages with coloured material with no particular historical or artistic style, but with strong graphic quality. By inserting basic facial features (eyes, lips, half a face, beak) he brings a human touch to the world we inhabit. His collages remind us of the faces created by the German Dadaist Hannah Höch. Just like her masterful collages from hundred years ago, Pascal Verzijls work responds to the viewers desire to recognise a face or a body as soon as there is a hint of a creature emerging out of the mist. With his work today, he places an surprisingly arresting kind of animism in the modern society and plays with the soullessness of it."
Dirk Naguschewski, Berlin, 2016


Luigi Amati
Luigi Amati (1940) is een kunstenaar van vormen en lijnen. Zijn beelden, tekeningen en schilderijen, die te zien zijn in deze overzichtsexpositie, zijn krachtig, elegant en doeltreffend. Met de vrouw als belangrijke inspiratiebron is het werk van Amati vaak kleurrijk en sensueel. Met evenveel gemak en humor verbeeldt Amati muzikanten en dieren. Hij weet op kenmerkende wijze het moment te vangen.
Amati ging op zijn 14e naar de Kunstacademie van Rome en werkte met grote meesters als Marino Marini en Fazzini. Hij maakte eerder grote bronzen reliëfs en restaureerde muurschilderingen. Amati exposeerde in onder meer Italië, Duitsland en Nederland.


Aalt van de Glind
Het werk van Aalt van de Glind (1990) staat haaks op de ontwikkelingen die de digitale fotografie de afgelopen twee decennia doormaakte. Geen hoge resoluties, strakke vormen en intens kleurgebruik, maar zachte zwart wit tinten die de kijker langzaam versieren.
Van de Glind is analoog fotograaf, werkt voornamelijk met zilver gelatine prints, maakt zijn eigen afdrukken in zeer kleine oplagen in zijn doka. Een begenadigd beoefenaar van een oud metier. Het resultaat is betoverend. Liefdevol, aandachtig, intiem en rustgevend. Alledaagse en tijdloze scenes.
Van de Glind studeerde in 2015 af aan de ArtEZ in Enschede en exposeerde eerder in zowel Nederland als Duitsland op diverse fotografie tentoonstellingen.


Let de Kok
De werken van Let de Kok (1953) zijn een combinatie van wiskunde en verbeeldingskracht. Technisch perfect en vanuit elke hoek uniek. Doordat haar ceramische objecten met elkaar te combineren zijn en op verschillende manier kunnen worden neergelegd, is niet alleen zij maar ook de eigenaar een beetje kunstenaar.
Haar affiniteit met architectuur is duidelijk zichtbaar en sommige van haar werken zouden schaalmodellen voor gebouwen kunnen zijn. Let de Kok sloot haar ceramiekopleiding, SBB in Gouda, in 2008 met een award af, en won de afgelopen jaren diverse ceramiekprijzen.


Bob Kovel
Bob Kovel (New York City, 1956) maakt conceptuele kunst: tussen hem en de dingen die hij ziet, zitten gedachten en ervaringen.
De manier waarop je naar de wereld kijkt, bepaalt hoe het eruit ziet. Kijk om je heen: zie je de fysieke wereld, je eigen ervaringen of de herkomst van de voorwerpen, van dichtbij of veraf, kort of lang?
Kovel begint in 2012 aan iets nieuws wanneer hij met de eerste zin uit het boek “Under the Volcano” van Malcolm Lowry losse letters op het papier strooit. Daarna werkt hij met stempels met kleine letters en afbeeldingen op grote vellen en doeken. Handwerk en uniciteit gaan de strijd aan met het machinale en perfecte. Werk, dat naar mate je er langer naar kijkt gaat zinderen, dat eenvoudig is én complex.


Bart Halkes
Bart Halkes (1968) laat zich nog het best omschrijven als een onontdekt geestdriftig impressionist. Door de manier van overbrengen stralen zijn werken eigenheid, virtuositeit en tijdloosheid uit. Met contrasten (donker- en lichtpartijen) en kleurgebruik (verzadigd en dan weer pastelachtige tinten) zet hij een sfeer neer. Zijn werken met acryl, gouache en olieverf, pastel of grafiet zijn vaak schetsmatig, en toch: uitgebalanceerde composities van de natuur: landschappen, dieren en mensen. Met vaart geschilderd.


Wytske Averink & Willy van Bussel
Fotograaf en videokunstenaar Wytkse Averink studeerde aan de ArtEZ in Zwolle. Wytske zoekt naar beelden die, door de wijze waarop ze de werkelijkheid vastlegt, onherkenbaar, abstract worden. Wytske bewerkt haar foto's nauwelijks, waardoor de kijker de unieke kans krijgt de wereld door haar ogen kan zien.
Willy van Bussel is een internationaal bekend hedendaags ceramist met een herkenbare signatuur. Hij werkt uitsluitend met porselein. Zijn cilindrische vormen zijn zeer dun en delicaat, beschilderd met geometrische vlakken. Esthetische vormen combineert hij met een zijdeachtige textuur.


Kathy Ager
Eigenwijs, plastisch, confronterend en humorvol. Kathy bewijst dat kunst nog steeds vernieuwend en persoonlijk kan zijn. Ze werkt in Amsterdam en Portugal, en is van Canadese komaf.


Dick Reeder
In zijn schilderijen, aquarellen en etsen combineert Dick Reeder beelden die hij tegenkomt: in de natuur, in tijdschriften, in musea, een enscenering op toneel, een straatbeeld en beelden die zijn blijven hangen in zijn geheugen. Zo ontstaan verstilde landschappen, soms met geabstraheerde mensfiguren.
In zijn atelier in Oosterbeek heeft hij een etspers: het hele proces van etsen (het behandelen van de plaat, het tekenen, de zuurbehandeling en het persen) doet Dick zelf. Daarmee heeft hij perfecte controle over het eindresultaat: ingetogen, uitgebalanceerd, sfeervol en precies.


Kees van der Velden
Kees van der Velden speelt met kleuren, structuren en ritme. Vanuit het donker doemen werelden op, die half verscholen blijven. Hij experimenteert met grafische technieken, tot zijn oog valt op dat wat hij mooi of interessant vindt. De panelen zijn op een directe wijze verslagen van de verrassingen. Uitgangspunt voor een studie kan een fascinatie met een bepaald verschijnsel zijn, bijvoorbeeld de sfeer van zwarte takken tegen een grijze lucht.
Kees van der Velden studeerde grafisch ontwerpen aan de kunstacademie in Arnhem (nu Artez) en combineert zijn autonome studies met grafische vormgeving in opdracht. Kees van der Velden is geboren in 1960 en woont in Zeist. De in de galerie aangeboden studies zijn unieke werken.


Floris Duijvestein
Floris Duijvestein (geboren op de Filipijnen, 1976) zet zijn droomwereld op doek. Zijn schilderijen vertellen, filmisch of mystiek. Zijn “wallbrooches” (muurbroches), ovale panelen tot 2.50 meter, refereren zowel aan de macro- als de microkosmos. Steeds is zijn eigen kleurpalet en zijn eigen verftoets herkenbaar.
Multi talent Floris Duijvestein prikkelt zijn publiek met schilderijen, ontwerpen op kleding, klanken, geuren (essences) en smaken. Hij stelt de verbinding met de (menselijke) natuur centraal. Hij studeerde in 2000 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen en exposeerde onder meer in de Wim Reiff Gallery in Maastricht.


Jan de Groot
Het werk van Jan de Groot (woonachtig in Almere - 1955 - docent Nederlands tot 2014) kenmerkt zich door subtiel kleurgebruik, geabstraheerde vormen en suggestie van diepte. De herinnering aan de ruimte van het Noord-Franse Pas-de-Calais is vaak het startpunt van zijn olieverfschilderijen en collages. Dan volgt een zoektocht: het schuiven met en weglaten van vormen en het omarmen van toevalligheden, net zolang tot er een nieuw, uitgesproken evenwicht ontstaat. Daarna is het aan de kijker, die ontdekt dat de lucht net zoveel te bieden heeft als de aarde.
Biografie. Jan de Groot exposeerde eerder in Kunstencentrum de Kunstlinie te Almere (2011), aan huis (2008) en in groepstentoonstellingen in o.a. natuurcentrum het Eksternest, het Stadhuis en museum de Paviljoens in Almere.
Hij begon in 2000 met pasteltekeningen en volgt lessen bij schilder Myriam Weisz. Hij is in 2014 gestopt met het lesgeven in de Nederlandse taal en besteedt nu alle tijd aan schilderen. "Het mooie van schilderen is dat je er niet veel woorden aan hoeft te wijden".
Jan over zijn werk: "Sommige schilderijen hebben een bestaand landschap als uitgangspunt. Zij hebben een topografische aanduiding in de titel. Andere zijn gemaakt uit herinnering, zoals een kind een boom tekent. Deze werken heten simpelweg "landschap". Landschappen boeien mij altijd al: polder, bos, bollenvelden, strand, heuvels en bergen. Ze geven lucht en ruimte aan gedachten en gevoelens. Soms zijn ze kant-en-klaar perfect gecomponeerd, soms moet er flink geschoven en gestileerd worden".

