over

HOOGSTRATEN & WESSELING biedt moderne beeldende kunst aan. De galerie in Zeist biedt podium aan opkomend talent. Schilderijen, foto, grafiek en keramiek.

                                                                                                                                                                                   Foto: Mel Boas

                                                                                                                                                                                   Foto: Mel Boas

over de galerie

HOOGSTRATEN & WESSELING biedt moderne kunst aan. De galerie is een podium voor opkomend talent en ervaren kunstenaars in Nederland. U vindt hier altijd een vernieuwende exclusieve selectie van schilderijen, fotografie, grafiek of keramiek.

 

Doelstelling:

  • Aanbieden van een kleine selectie kunst van uitstekende kwaliteit;
  • Toegankelijk maken van kunst voor de liefhebber;
  • Bieden van podium voor opkomend talent om zich te ontwikkelen;;
  • Bijeen brengen van aangrenzende sectoren.

Parijs

Paul Hoogstraten en Dorien Wesseling over het starten van een galerie: "Toen we in Parijs woonden, hebben we geproefd van de tentoonstellingen en collecties van de musea in de stad van de verjonging en van de kunst. Het onderscheiden van kwaliteit in het brede aanbod van kunstenaars vonden we toen al leuk. In het hedendaagse Nederlandse kunstaanbod valt zoveel moois te ontdekken, alleen moet je met een aantal dingen rekening houden. We kijken afzonderlijk en vormen samen een mening over wat we zien. We weten waaruit de kunst is ontstaan en willen zeker weten dat die oorspronkelijk is. We doen daarom rechtstreeks zaken met kunstenaars en verhandelen niet. Zo maken we kunst kopen (weer) leuk en wordt kunst kopen een zinvolle bijdrage aan de maatschappij. 

Het werken in de galerie is voor ons een verrijking van onze dagelijkse bezigheden. Wij hebben naast de galerie full-time banen. Dorien als coördinator bij het Rijk, Paul als directeur van Human Resource-bureau Lagerweij. Dat geeft ons de vrijheid om eigenzinnig te zijn: wij vinden het heerlijk ons in de zinnebeeldende en tijdloze wereld van de kunst te storten!

In de nieuwsbrief geven zij een bredere kijk op kunst. Meldt u hier aan.